Îdir sokaklarında seçim zaferi: Bijî Serok Apo!

AKP- MHP ve devletin tüm kurum ile kadrolarına karşı seçimleri kazanan Îdir halkı, zaferini sokakta “Bijî Serok Apo” sloganı ile kutladı.

ÎDIR'DE KUTLAMALAR

Îdir Belediyesini bir kez daha AKP-MHP ve devlet gücüne rağmen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile kazanan Kürtler, gecenin geç saatlerine kadar zaferlerini kutladı. Yüzde doksanı açılan sandık sonuçlarına göre, DEM Parti eşbaşkan adayları Mehmet Nuri Güneş ve Nejla Kum, 22 binin (yüzde 52) üzerinde oy aldı.

DEM Partiye en yakın oyu ise AKP-MHP’nin ortak adayı Ülkü Öcal aldı. AKP, kent merkezinde 18 bin (yüzde 42) civarında oy aldı. İYİ Parti ise bin 891, CHP bin 273, YRP 558 ve DEVA Partisi ise 179 oy aldı. Kentte şu ana kadar 2 bin 600 oy da geçersiz sayıldı.

YSK’nin kesinleşmeyen verilerine göre DEM Parti İl Genel Meclis adayları bu ilçede yüzde 42 bandında oy aldı. DEM Parti adayları ilçede en çok oy alan adaylar oldu.

BİJİ SEROK APO SLOGANI İLE YÜRÜYÜŞ

DEM Parti Cumhuriyet Caddesinde bulunan Zagros seçim bürosu önünde kutlama yaptı. Şarkı, slogan ve zılgıtlar ile yapılan kutlama esnasında sık sık havai fişek de atıldı. Kitle sık sık, “Direne direne kazanacağız” ve “Bijî Serok Apo” sloganları attı. Kitle alanında bulunan gençler daha sonra yol ve caddeleri trafiğe kapatarak halay çekti. Uzun bir süre caddede süren halayda renkli görüntüler oluştu. Gençler daha sonra “Bijî Serok Apo” sloganı ile kent sokaklarında yürüyüş düzenledi. Uzun bir süre devam eden yürüyüş ve kutlamaların ardından kitle sloganlar ile dağıldı